Thumb ec9d0458775cb65ac85e8cf53d4f6818f1854697
6794abfd1693038f072f2c951bf7d770b3e65d3b

Ivette Burks

Ik collecteer omdat:

Iedereen voelt zich wel eens niet fit. Je gaat op tijd naar bed en dan ben je er weer, maar stel je voor dat dat niet fit zijn niet overgaat en alleen maar erger word.
Stel je voor dat je hoofdpijn krijgt die zelfs met medicatie niet dragelijk is.
Stel je voor dat je het gevoel hebt dat je al de hele dag op de kop hangt aan een klimmenrek, maar je gewoon rechtop zit. Stel je voor dat liggend slapen niet meer gaat en je zoekt naar een houding hoe je dan wel kunt slapen, omdat je hoofd anders uit elkaar knalt.
Stel je voor dat als je rechtop staat je extreem duizelig bent.
Stel je voor dat je nek zo zeer doet dat je je hoofd alleen kunt neerleggen.
Stel je voor dat je de hele dag oorsuizen hebt.
Stel je voor dat je ineens overgevoelig bent voor geluiden en licht.
Stel je voor dat je ineens zo slecht ziet dat je je eigen kinderen niet meer kunt herkennen.
Stel je voor dat je niet meer voor je gezin kunt zorgen.

Dit overkwam mij afgelopen juni in nog geen week tijd. Ik werd met spoed opgenomen in het ziekenhuis. De dokteren dachten aan een hersentumor of bloeding maar konden deze niet vinden.
Heel veel onderzoeken, scans, mri’s en lumbaal puncties volgden maar de dokteren stonden voor een raadsel. Uiteindelijk werd ik doorverwiezen naar het umcg. Na drie weken opname in het ziekenhuis werd eindelijk de diagnose gesteld.
Ik heb IIH, ideopatische intracarniele hypertensie. Een zeldzame hersenziekte die maar ongeveer 300 mensen in Nederland hebben.
Ik heb teveel hersenvocht, waardoor de druk oploopt in mijn hoofd en de artsen weten niet waardoor dit komt.
Eind augustus heb ik een drain gekregen die ervoor zorgt dat het teveel aan hersenvocht word afgevoerd naar mijn buik.
Op dit moment ben ik aan het herstellen.
Ik heb goede dagen maar ook slechte weken. Soms trekt er een mist in mijn hoofd die hoofdpijn en concentratieproblemen geeft. Dan functioneer ik niet en heb ik veel rust nodig.
Ik werk inmiddels een paar uurtjes in de week en ik heb goede hoop op een goed herstel. Mijn zicht heb ik gelukkig weer terug.
Het risico op weer ziek worden blijft aanwezig, zonder drain kan ik niet functioneren en loop ik groot risico op blind worden.
In de toekomst hoop ik op genezing, maar dan is er veel onderzoek nodig.

Mede door het werk van de hersenstichting wordt er onderzoek gedaan naar mijn ziekte en naar alle andere hersenaandoeningen. En daar is veel geld voor nodig. Steun daarom de hersenstichting met uw financiële bijdrage in mijn digitale collectebus. Niet alleen voor mij, maar voor alle hersenpatienten!

Dankjewel.

Tikkie